© Rootsville.eu

Destini Rawls (US)
tiltle: Carry On
music: Blues - Soul
release date: 2024
info artist: Destini Rawls


© Rootsville 2024


Destini Rawls is de dochter van Soul Blues Legend Johnny Rawls. Ze werd geboren in de jaren zeventig in Milwaukee, Wisconsin. Vanaf jonge leeftijd toonde ze een passie voor podiumkunsten, met name muziek en zang. Haar natuurlijke talent en haar liefde voor muziek zorgden ervoor dat ze zich onderscheidde van haar leeftijdsgenoten, en het was duidelijk dat haar verlangen om groot te worden in de entertainmentindustrie haar lot zou zijn.

Destini's reis in de muziek begon toen ze nog maar een klein meisje was. "Mij werd verteld dat ik toen ik drie jaar oud was, de melodie neuriede van een liedje dat mijn vader op zijn gitaar speelde." Destini werd al vroeg in haar leven blootgesteld aan de blues vanwege haar vader, de legendarische Johnny Rawls. Als klein meisje keek ze toe hoe haar vader rondhing met zijn vrienden (collega-bluesman) en luisterde ze naar hen die aan hun muziek werkten als ze in de kamer mocht zijn. "Het was geweldig om de muzikale arrangementen te horen die uit de woonkamer kwamen."

Destini realiseerde zich niet dat ze in de loop der jaren tot de beste artiesten in de industrie zou behoren, zoals O.V. Wright, Bobby Blue Bland, Otis Clay en Bobby Rush (om er maar een paar te noemen). Met al deze muziek om haar heen blonk Destini uit in muziek op school. Haar charmante persoonlijkheid en toewijding aan haar vak leidden ertoe dat ze haar weg door school zong, waaronder een kostschool genaamd Piney Woods Country Life School, gelegen in Piney Woods, Mississippi. PWS herkende en hielp haar stem te cultiveren tot enkele van de vocale noten die je in haar optreden kunt horen. Achteraf gezien realiseerde ze zich dat ze van kinds af aan voorbestemd was om in de voetsporen van de Blues te treden en haar eigen weg te creëren in de entertainmentindustrie!

Nadat ze de middelbare school had afgerond, kon Destini niet wachten om met haar vader op reis te gaan. Ze verscheen voor het eerst op het podium in de Blues-arena op de jonge leeftijd van 18. "Ik was zo doodsbang!" Hoewel ze op veel podia had opgetreden en aan wedstrijden had deelgenomen, was dit zo anders! Ze deed zoveel ervaring op door gewoon met haar vader om te gaan. Haar vermogen om een ​​publiek te vermaken stelde haar in staat om naar Rusland, Duitsland, Zwitserland, Canada en de hele Verenigde Staten te reizen door de blues te zingen. "De blues is waar het om draait!"

Destini kon niet fulltime muziek maken omdat haar moeder vond dat ze een formele opleiding moest volgen. Dus ging ze naar de universiteit en behaalde een diploma in de verpleegkunde. Ze werkt hard, maar ze houdt er nog meer van om te spelen! Met haar harde werkethiek was haar vrije tijd van haar werk waardevol voor haar. "Ik wilde plezier hebben!" In de loop der jaren leerde ze dat de bluesfeesten de beste feesten waren. Op een dag belde haar vader en zei: "Schatje, wil je met me mee naar Aruba?" Vol opwinding riep ze "Ja!!" Ze wist niet eens hoe ze daar zouden komen totdat haar vader haar vertelde dat ze meeging op de Legendary Rhythm & Blues Cruise! Het was de beste tijd van haar leven. Leuke mensen, veel plezier, lekker eten, goede drankjes, prachtige landschappen en vooral geweldige live bluesmuziek!


tracks:

Carry On
I Don't Want No Man
You Give Me The Blues
Walking Shoes
Blues Party
The Blues Sometimes
When You See Me Coming
Move To The Country
Whole Lot Of Money
Motherless Child